Soběhrdy - Farmapark

Středeční odpoledne 6.4.2016

Slibovala jsem si, že když bude hezčí počasí, tak se sama vypravím do Soběhrd a prohlídnu si nově zřízený Farmapark (kuk sem). Včera se mi to nepovedlo, na cestě se objevila nově objížďka a signalizace na panelu auta o zásobě paliva byla poněkud zneklidňující, a tak jsem to raději otočila k pumpě a návštěvu Farmaparku jsem přesunula. Představa, že tam někde v kopcích budu čekat na vysvobození manželem, mě od risku ihned odradila. A hnedka dnešek se hodí pro takovou vycházku stejně ideálně jako včerejšek. Sice už byly se sluníčkem i mraky, ale bylo teplo. To byl stav, když jsem vyjížděla, jenže když jsem přijela k parku, tak se objevilo  takové velké mračisko nad celým areálem, že i drobně pršet začalo. Inu, dubnové počasí. Říkám si, co mě to včera i dnes provázejí za schválnosti. Já tam nemám jít nebo co ... ?













Dosti filozofování, jasně že jsem tam šla, nejsem přece pověrčivá a vzdávat se nemíním. Koupila jsem si v pokladně u milého staršího pána vstupenku, plánek mi slíbil dodat později, protože akorát u mě zásoba došla a další musí obstarat (že by další signál :)?).


 
Poprchává a tak začínám prohlídku ve Vnitřním hřišti. Předtím ještě míjím kurníky se slepicemi, krůtami a husami. Vnitřní hřiště mě překvapilo, všude srubové kontrukce pro dětské hry, občerstvení při nepřízni počasí je taky zajištěno. Bylo tam pár maminek s velmi malými dětmi a evidentně trávily příjemné pohodové odpoledne.




Byť poprchává, vydávám se na prohlídku ven. Jsem na kopci, volím směr prohlídky vpravo a lituji, že mrak zakrývá krásné výhledy do okolí. Park je posazen skutečně ve velmi atraktivním místě. No nic, věřím, že sluníčko brzy vyjde a já si budu moci celé okolí zachytit na fotku.




V tu dobu jsem se zde procházím sama, takže není divu, že jsem pro zvířátkatou atrakcí.  Koukněte na ně, jakoby mi říkala " Co Ty tady chceš ? "







Lamu ale evidentně nezajímám. Pase se, kde se dá i nedá :)









A velbloudům, tak těm jsem taky fuk. Mají se rádi a hrají si spolu





A klokánky ? Tak ty si  se mnou hrají na schovku. Jsou tak plaché.


A už se časí, mrak ustupuje a ukazuje se aprílové sluníčko a já mohu zachytit panoramata okolních obcí a vrchů. Pod vrchem Čerčanského Chlumu jsou vidět domky obce Phov a Mezihoří.




A všude v parku se ještě dostavuje. Sezóna začína a chtějí toho ještě hodně stihnout. Vždyť park funguje teprve od loňského června, není se co divit, že se budují další objekty. 






I víly si zde tančí. Jo, jo, za krásného letního večera, kdo ví  ....






Vskutku je park pojat velkoryse. Na každém kroku najde znavený návštěvník lavičku, stolek nebo jiné odpočívadlo. Cestičky asfaltové nebo dřevěné dlouhé lávky. jen pro děti kolik je tu všelijakých atrakcí. Jsou nápadité, z přírodních materiálů  a myslím, že děti asi hodně baví. Pamatují tady i na občerstvení po trase. A hlavně, všude je velmi čisto. No a toalety, tak ty jsou přímo výstavní, dokonce s teplou vodou.

Mám dobrý tip pro prázdninový výlet, až přijedou za mnou  praneteře. 

Na to, že jsem se tady jen tak toulala, nezdržovala se čtením  informačních tabulí ani posedáváním na lavičkách ani občerstvováním, tak jsem tu již celé 2 hodiny a ušla téměř 3  km. To mě překvapilo. Čas tady  velmi rychle utíká.

1 komentář: