Vranovská Lhota-Krásná Hora-Klokočná

Sobotní odpoledne 2.7.2016


Při zimních toulkách vranovským lesem kolem Krásné Hory ( např. zde-kuk sem ) jsem si tipovala místa, kde by v létě mohlo být hezky borůvkám nebo houbám. Člověk si rád z lesa něco odnese, že? Dnes přišel čas mé tipy prověřit. Ha, a tu ani ťuk.
Což o to, borůvčí je pěkné, ale borůvka na něm ani jedna, lesní porost pro houbu také ideální, ale o jedlou houbu nezavadím ( upřesním, jedlou pro naši rodinu). 

Touláme se tedy lesem já, manžel a pes, hlavy nakloněné k zemi, oči vyhlíží hnědé hlavičky hříbečků. Záhy pochopíme, že úlovky dnes nebudou. Děláme si sami ze sebe legraci, vymýšlíme vtipné slogany pro podobné situace a je nám fajn. Les nás nemůže přece nikdy zklamat, svůj klid a pohodu jsme tu zas našli. Dvě hodiny pohybu v lese, našlapáno přitom 6,5 km, tož toto je také dobré :)



Pár momentek z letní atmosféry kolem Krásné Hory. Zeleň stromů časného léta je až kýčovitá.
 

Příště už do lesa musíme s lupou, neboť vidíme už jen houby vytyčené na pařezech. No jo, čas nezastavíš ....


Objevili jsme zase jinou studánku dole u Drhlavského potoka, a to i s lavičkou a hrníčkem.

Lesní náprstníky, pohled na ně nás přímo uchvátil.


Cestou z Klokočné do Vranovské Lhoty je krásný výhled do krajiny za Ondřejovem, jak já říkám na protější břeh (tentokrát mám na mysli řeku aut, D1). A navnadil nás na nedělní výlet.











































y jsou

2 komentáře:

  1. Ty kopce na horizontu jsou na protějším břehu jak D1, tak i Sázavy, protože přesně v těch místech se tyto dva proudy kříží :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, no jasně, pravdu máte Tomáši!
      A představte si, nedávno nějaká dobrá duše postavila vyhlídkovou lavičku právě v tom místě, kde se tak hezky dívá do okolí. Super, že ?

      Vymazat