Miličín - Kalvárie - Třetužel - H. Borek

Sobotní odpoledne 10.6.2017


Zachtělo se nám do středu České Sibiře, do Miličína a okolí. Vyhlídli jsme si pěknou trasu, vedoucí částečně po NS Čeňka Krauptnera a dále po zelené a modré TZ a nakonec došlo i na polní, turisticky neznačenou cestu. Potkáváme cestou všelico, obrovské bílé talíře kvetoucího černého bezu, něžné šípkové růžičky, trávu vysokou, trávu již posečenou, trávu již v balíkách zabalenou. Zažíváme taky všelico. Hopsá před námi na cestě nerušeně zajíček. Ztrácí se nám modrá TZ, tudíž hledáme, kroužíme a nevzdáváme se; ale je tam - v takové houštině, jedna jediná, nikam dále nepokračující. Pak se zase dereme do kopce ve vysoké trávě a lebedě okrajem pole řepky, kolem bzučí hmyz všeho druhu, já kejchám a nadávám, ale dřu vpřed. To jsou prostě naše zážitky a jsme za ně nakonec rádi. No jo, léto už se blíží !!!












Od parkoviště u hotelu Česká Sibiř po NS Čeňka Krauptnera (TZ zelená a červená ),  po Křížové cestě na Kalvárii ( 14 zastavení s kamennými kříží - z r. 1814)


Hora Kalvárie ( 698 m n.m), - dominanta Miličína a okolí, poutní barokní kaple Utrpení Páně (r. 1745), kalvárie, skupina 3 křížů; tudy se prohnal v r. 2007 orkán Kyril. 


Nad zatopeným lomem

Cestou po zelené TZ k rozcestí Třetužel

Po modré TZ od rozcestníku Třetužel k Hornímu Borku, v lese jsme dočista zmatení značením TZ

Po neznačené cestě od H. Borku k usedlosti V Hájku

 V Hájku, Dlouhá louha, Na Sychravech cestou k Miličínu

v Miličíně k  silnici č. 3

Žádné komentáře:

Okomentovat